Miners bitcoin China kunnen stootje hebben

Het minen van bitcoins in China is dusdanig lucratief dat dit zelfs na een halvering van de waarde van de cryptomunt winstgevend blijft. Het punt waarop miners quitte spelen is volgens analisten 6925 dollar. Momenteel wordt de cryptomunt voor meer dan 14.000 dollar verhandeld.

De kenners gaan in de berekening uit van de duurste gereguleerde stroomtarieven in het land van 0,13 dollar per kilowattuur. Het minen van cryptovaluta gaat gepaard met een hoog stroomverbruik. Juist vanwege de lage kosten voor elektriciteit in China wordt in het land volop gemined.

Beleidsmakers in China willen het stroomverbruik door miners beteugelen. De mining-industrie zou volgens onderzoek momenteel evenveel stroom verbruiken als 3,4 miljoen westerse huishoudens bij elkaar. In het afgelopen jaar is de stroomvraag door miners met een vijfde gestegen.

Driekwart van de computers waarmee cryptovaluta worden ontwikkeld staat volgens de analisten in China. Zij zouden goed zijn geweest voor 15,4 terawattuur, wat neerkomt op 0,2 procent van het totale energieverbruik in China.

Miners bitcoin China kunnen stootje hebben
Miners bitcoin China kunnen stootje hebben (Foto: BuzzT)