Manchester City pas in slotminuut langs Bristol City

Manchester City heeft de eerste halve finale van de League Cup maar net gewonnen. Tegenstander Bristol City hield in het Etihad Stadium lang stand.

De huidige nummer vier van de Championship-divisie schakelde in de vorige ronde Manchester United uit, dus het team van Pep Guardiola was gewaarschuwd. De Spaanse manager koos voor een sterke basiself. Onder meer Kevin De Bruyne, Leroy Sané en Raheem Sterling begonnen aan de wedstrijd.

Manchester City creëerde in de openingsfase wat mogelijkheden, onder meer via Bernardo Silva. Een mooi schot van De Bruyne werd door keeper Frank Fielding over het doel getikt. Daarna werd ook Ilkay Gündogan gevaarlijk, maar ook hij kreeg de bal er niet in.

Aan de andere kant liet Bristol City zich af en toe ook wel zien en vlak voor rust mochten de gasten een strafschop nemen. John Stones maakte een overtreding op Bobby Reid, die de bal vervolgens zelf opeiste en in de hoek schoot. Bristol City ging daardoor met een verrassende voorsprong rusten.

Vlak voor de pauze was Sterling al heel dicht bij de gelijkmaker (zijn inzet werd van de lijn gehaald, red.) en na de pauze stond het snel 1-1. De Bruyne knalde raak na een snelle combinatie met Sterling. Daarna werd de Engelsman door Fielding van scoren afgehouden en in de rebound kreeg ook Sané de bal er niet in.

Guardiola greep in door Agüero in te brengen voor Yaya Touré. Manchester City bleef aandringen en in blessuretijd was het Agüero die een voorzet van Bernardo Silva raak kopte: 2-1. De return in Ashton Gate is op dinsdag 23 januari. In de andere halve finale staan Chelsea en Arsenal woensdagavond tegenover elkaar voor hun eerste duel.