De Rooy zevende in eerste deel marathonetappe Africa Eco Race

Dinsdag is Gerard de Rooy zevende geworden in de zevende etappe van de Africa Eco Race. De Iveco-coureur verloor ruim 46 minuten op winnaar Vladimir Vasilyev.

De etappe had een special stage van 486 kilometer rondom de Mauritaanse plaats Chami. Het parcours bestond veelal uit snelle stukken afgewisseld met kamelengras. De etappe van dinsdag en woensdag vormen samen een marathonetappe waarbij de deelnemers op zichzelf zijn aangewezen en geen ondersteuning van het team mogen krijgen. De etappe van woensdag bestaat uit een special stage van 439 kilometer.

Gerard de Rooy: “Snel, wat stenen, wat duinen – niet spectaculair – en kamelengras. Na zoveel jaar weet ik weer wat kamelengras is. Ik heb het niet gemist. Wij kunnen rustig ons ding doen en de monteurs kunnen vroeg gaan slapen. Dat komt goed uit, want de service heeft morgen een rit van rond de tien uur voor de boeg.”

Jan van de Laar was achttiende, twee plaatsen daarachter Adwin Hoondert, Aad van Velsen zesentwintigste en Johan Elfrink dertigste. De laatste Nederlander was Gerard van Lieshout op plaats veertig. De etappe bij de motoren werd gewonnen door de Italiaan Paolo Ceci. Erik Klomp, de enige Nederlander aan de start bij de motoren, was twintigste.