De Vos schakelt Telnekes uit op Lakeside, De Graaf simpel verder

Voor darter Derk Telnekes zit het Lakeside-debuut erop. De 22-jarige Deventenaar, via de voorronde het hoofdtoernooi binnen gekomen, ging in de eerste ronde onderuit tegen de Belg Geert de Vos.

De Vos stond vooral in de eerste twee sets ijzersterk te gooien. Op de dubbels ging het af en toe wat minder, waardoor Telnekes de eerste set spannend kon maken en set twee zelfs kon winnen. De derde set van de Nederlander was echter van simpelweg amateuristisch niveau, waardoor De Vos zelfs met uitermate matig spel makkelijk op 2-1 kon komen. Een vierde set vol afzwaaiers en ogenschijnlijk willekeurig gegooide darts leverde nog wel wat spanning op, maar De Vos maakte het uiteindelijk toch af: 3-1.

Bij de dames stond Aileen de Graaf in de eerste ronde tegenover de excentrieke Paula Jacklin. De 60-jarige Britse wist welgeteld één keer een hogere score dan 100 te gooien, maar verder was het werkelijk hemeltergend slecht wat Kickass liet zien. Ook De Graaf wist ze bepaald niet lekker te raken, maar tegen het dramatische spel van Jacklin was het ruimschoots voldoende voor de Nederlandse: 2-0.