'Allardyce laat Klaassen vertrekken bij Everton'

Davy Klaassen mag Everton na een half jaar alweer verlaten. De middenvelder heeft van Sam Allardyce te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

Afgelopen zomer maakte Klaassen voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Everton, maar in de Premier League wil het nog niet echt lukken. Onder Ronald Koeman kreeg de oud-Ajacied regelmatig minuten, maar Allardyce ziet het minder in hem zetten.

De nieuwe trainer liet Klaassen de afgelopen weken buiten de selectie en ook tijdens het FA Cup-duel met Liverpool moet Klaassen op de tribune plaatsnemen. BBC meldt dat Allardyce afscheid wil nemen van de Nederlander.

Doordat Klaassen weinig gespeeld heeft tijdens de eerste seizoenshelft staan de clubs nog niet voor hem in de rij. Naar verluidt zou Newcastle United hem op huurbasis over willen nemen van The Toffees.

Klaassen is niet de enige speler die afscheid mag nemen van Everton. Ook Sandro Ramírez, die afgelopen zomer naar Goodison Park werd gehaald, en Oumar Niasse hebben weinig uitzicht op speelminuten en mogen vertrekken.