PSG veegt Rennes van de mat in bekertoernooi

Paris Saint-Germain heeft zondagavond genadeloos uitgehaald in de Franse beker. De koploper van Ligue 1 maakte er liefst zes tegen Stade Rennes.

In het Stade Roazhon Park was het binnen tien minuten al raak toen Kylian Mbappé met links in de korte hoek de keeper van Rennes verschalkte. Amper acht minuten later was ook Neymar trefzeker. De Braziliaan rondde af na een mooi opgezette aanval vanuit de Parijse defensie.

PSG ging daarna vrolijk door en dankzij goals van Ángel Di María en opnieuw Neymar stond het halverwege al 0-4. Stade Rennes, de nummer negen van Ligue 1, deed halverwege de tweede helft iets terug vanuit een strafschop. Benjamin Bourigeaud maakte de stand wat draaglijker.

Toch werd de avond voor de gastheer pijnlijker, want zowel Di María als Mbappé volgde het voorbeeld van Neymar door hun tweede goals van de wedstrijd te maken: 1-6. De titelverdediger van de Coupe de France gaat daardoor overtuigend naar de volgende ronde.