Basketballers Landstede verslaan koploper Leiden

In de Dutch Basketball League heeft koploper ZZ Leiden op bezoek bij Landestede Zwolle een nederlaag geleden. Daardoor zijn de Leidenaren niet langer de koplopers, want die plek wordt nu overgenomen door het Groningse Donar.

Mike Schilder keerde terug bij Landstede, dat het voor de korte winterstop even flink lastig had. Leiden begon prima aan de wedstrijd, maar Zwolle knokte zich terug naar een voorsprong in het eerste kwart. Toch stond Leiden halverwege voor, vooral door flink wat fouten aan Zwolse zijde: 34-41.

In het derde kwart opende Worthy de Jong namens Leiden de score, maar vervolgens walste Landstede met een 19-5 kwart over de bezoekers heen. In de slotfase kwam Leiden dan toch weer terug, maar Jordan Gregory zorgde voor 68-65. Een poging tot een driepunter van De Jong ging mis en Olaf Schaftenaar bepaalde de eindstand op 69-65.