Parnassia wil deel failliet Virenze overnemen

Het failliete Virenze wordt opgesplitst en overgenomen door MET ggz en Parnasssia Groep. Dit hebben de zorgaanbieders eind december bekend gemaakt in een gezamenlijk persbericht. Parnassia heeft op 29 december een overnameverzoek ingedend bij ACM (Autorteiit Consument en Markt). Dat maakte ACM vandaag bekend

Volwassenen en ouderen die behandeld werden bij Virenze, kunnen voortaan terecht bj MET ggz, De behandelteams voor kinderen en jeugd gaan deel uitmaken van Parnassia. De verwachting is dat een groot van de huidige medwerkers een nieuw contract krijgt bij MET ggz of Parnassia. 

“Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit van zorg aan deze vaak kwetsbare mensen. Dit vraagt in zeer korte tijd veel inzet van collega's in onze organisatie. Hierdoor zorgen we er echter voor, samen met anderen, dat er voor kwetsbare mensen een duurzaam en kwalitatief goed en toegankelijk GGZ aanbod blijft” aldus Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep. 

Parnassia wil deel failliet Virenze overnemen (Foto: Parnassia Groep)
Parnassia wil deel failliet Virenze overnemen (Foto: Parnassia Groep)