Real Madrid morst punten in Vigo

Real Madrid is zondagavond tegen Celta de Vigo niet verder gekomen dan een gelijkspel. Twee goals van Gareth Bale waren niet genoeg voor de zege.

Celta de Vigo, dat vorige week Barcelona in bedwang hield in de Copa del Rey, nam na ruim een halfuur een voorsprong. Vanuit een tegenaanval kreeg Daniel Wass veel ruimte om op het Madrileense doel af te gaan. Van buiten het strafschopgebied stiftte hij de bal met rechts prachtig over keeper Keylar Navas: 1-0.

Real Madrid had snel een antwoord paraat. Bale werd door Toni Kroos de diepte in gestuurd en de Welshman mikte laag in de verre hoek prima raak. Twee minuten later was het alweer raak voor Bale. Dit keer was het Isco die de doelpuntenmaker van Real in het strafschopgebied in stelling bracht.

In de tweede helft bleef Celta geloven in een goed resultaat en na een overtreding van Navas in het strafschopgebied mocht de thuisploeg na 72 minuten een strafschop nemen. Navas maakte zijn fout echter goed door de inzet van Iago Aspas laag uit de hoek te pakken.

Tien minuten later viel de gelijkmaker alsnog. Maxi Gómez kreeg vlak voor het doel alle ruimte van de Real-defensie om een voorzet vanaf de rechterflank raak te koppen: 2-2. Real Madrid staat daardoor nu al dertien punten achter koploper Barcelona, dat eerder op de dag Levante versloeg.