NFL: Quarterback Titans leidt comeback in met touchdown pass op zichzelf

In de NFL zijn zaterdagavond de play-offs richting de Super Bowl van start gegaan met de eerste twee van vier wild card games. Vooral in Kansas City leverde dat spektakel op in het duel tussen de Chiefs en de bezoekende Tennessee Titans.

Voor de Chiefs leek er helemaal niks aan de hand, ruim over de helft van het derde kwart stonden ze met 21-3 vrij comfortabel voor. Daarna ging het echter mis en dat werd op bijzondere wijze ingeleid door quarterback Marcus Mariota.

Hij probeerde een pass naar de end zone te maken, maar die werd tegengehouden door cornerback Darrelle Revis van de Chiefs. Mariota ving de bal echter weer op en dook dan zelf maar de end zone in: touchdown Titans en de eerste keer sinds Minnesota Vikings-speler Brad Johnson in 1997 dat een quarterback zijn eigen pass ving voor een touchdown.

De Titans bleven doorzetten en een dikke zes minuten voor het einde werd de comeback compleet: Mariota gooide een pass naar Eric Decker, die voor een heerlijke 22-yards touchdown zorgde en daarmee de 22-21 voorsprong voor de Titans op het bord zette. De Chiefs zetten het thuispubliek in de absolute slotfase met een touchdown in vuur en vlam, maar de score werd afgekeurd en het blijf bij 22-21 voor de Titans.

De wedstrijd tussen de Los Angeles Rams en de Atlanta Falcons werd minder spannend. De bezoekende Falcons trokken met een 13-26 zege huiswaarts en mogen het in de halve finales van de NFC opnemen tegen de Philadelphia Eagles. De Titans spelen in de AFC tegen de New England Patriots.