Man aangehouden na ongeluk in Eindhoven

In het onderzoek naar de ernstige aanrijding op de Eisenhowerlaan in Eindhoven heeft de politie zondagmiddag een verdachte aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man zonder vast woonadres.

Bij de aanrijding raakte zaterdagavond kort na 23.30 uur een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond. Ze stak met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door.

De vrouw bleef zwaargewond achter op het wegdek en was niet aanspreekbaar. Ze werd in kritieke toestand, onder meer met verwondingen aan haar onderlichaam, opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Zoektocht
De politie startte direct een groot onderzoek om de bestuurder van de betrokken auto te achterhalen. Op de Boschdijk in Eindhoven werd een beschadigde Volkswagen Polo aangetroffen die mogelijk betrokken was bij de aanrijding. Al gauw kwam er een verdachte in beeld bij het onderzoeksteam.

Deze man meldde zich zondag op het bureau aan de Mathildelaan. Onder meer uit het verhoor moet blijken of hij inderdaad de bestuurder was. Uit eerste onderzoek is vast komen te staan dat het rijbewijs van de man al enige tijd verlopen is. Ondanks de aanhouding is het onderzoeksteam nog altijd op zoek naar getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren of de beschadigde Polo kort na het ongeluk hebben zien rijden.

Man aangehouden na ongeluk Breda (Foto: Stockfoto politie.nl
Man aangehouden na ongeluk Eindhoven (Foto: Stockfoto politie.nl