Van Kessel wint solo in Leuven

Zondag heeft veldrijder Corné van Kessel de cross in Leuven gewonnen. De in België wonende Nederlander ging voor half koers in de aanval en kwam solo over de finish. Op de tweede plaats eindigde de Fransman Clément Venturini en op plaats drie Michael Vanthourenhout.

Het grootste deel van de toppers waaronder Mathieu van der Poel en Wout van Aert verkozen een trainingsstage in warmere oorden en stonden niet aan de start. Vanaf de start ging Venturini in de aanval en kreeg Van Kessel en Kevin Pauwels in zijn wiel. Na vijfentwintig minuten wedstrijd viel de Fransman bij het springen over een sloot en dit was voor Van Kessel het moment of definitief weg te rijden. Pauwels was toen inmiddels ook al afgehaakt. Vanaf dat moment reed de renner van Telenet-Fidea ronde na ronde verder weg van de achtervolgers.

Ook bij de vrouwen stond een uitgedund veld aan de start. De zege was voor de Belgische Loes Sels. Voormalig wereldkampioene Thalita de Jong maakte vorige week na bijna een jaar blessureleed haar rentree in de GP Sven Nys. Vandaag werd de Brabantse al verrassend tweede achter Sels. Op de derde plaats eindigde de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado.

Uitslag mannen
1. Corné van Kessel (NED)
2. Clément Venturini (FRA)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Kevin Pauwels (BEL)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Daan Soete (BEL)
7. Gianni Vermeersch (BEL)
8. Rob Peeters (BEL)
9. David van der Poel (NED)
10. Jim Aernouts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Loes Sels (BEL)
2. Thalita de Jong (NED)
3. Ceylin Del Carmen Alvarado (NED)
4. Ellen van Loy (BEL)
5. Joyce Vanderbeken (BEL)
6. Denise Betsema (NED)
7. Karen Verhestraeten (BEL)
8. Manon Bakker (NED)
9. Ellen Anderson (USA)
10. Lindy Van Anrooij (NED)