Valencia weet weer wat winnen is

Na twee nederlagen op rij heeft Valencia weer drie punten gepakt in La Liga. Girona werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Valencia begon het seizoen uitstekend en vocht lang met Barcelona om de koppositie, maar de afgelopen wedstrijden verliepen moeizaam. De ploeg won slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden, waardoor het achterop is geraakt bij de top van La Liga.

Er moesten drie punten worden gepakt tegen Girona om Barcelona en nummer twee Atlético Madrid niet verder uit het oog te verliezen. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat dat zonder moeite ging lukken, want al na acht minuten spelen stond Valencia met 0-1 achter. Portu opende de score en zette Girona op voorsprong.

Vervolgens kreeg Valencia hulp om terug te keren in de wedstrijd. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Ramalho. De verdediger van Girona werkte de bal achter zijn eigen doelman en zorgde zo voor de 1-1. Tijdens de tweede helft kreeg Valencia opnieuw de nodige hulp. De bal werd op de stip gelegd, waarna Dani Parejo vanaf elf meter raak schoot. Daarmee kwam al vroeg in de wedstrijd de eindstand op het scorebord te staan: 2-1.