Costa scoort en krijgt rood bij rentree; Atlético wint

Diego Costa maakte zaterdag zijn rentree in La Liga en wist direct te scoren, maar hij kreeg ook een rode kaart. Toch won Atlético Madrid van Getafe.

Costa kwam woensdag voor het eerst weer in actie voor Atlético Madrid. De aanvaller moest een halfjaar vanaf de kant toekijken, omdat hij niet speelgerechtigd was. Woensdag speelde hij voor Atlético in de Copa del Rey. Zaterdag keerde hij terug in de Spaanse competitie.

Costa begon in de basis en zag zijn ploeg goed van start gaan. Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Angel Correa. Op aangeven van Antoine Griezmann zorgde de aanvaller voor de 1-0.

Het was een stevig potje. In de eerste helft werden er maar liefst zeven gele kaarten uitgedeeld en ook tijdens de tweede helft kon de scheidsrechter zijn kaarten niet op zak houden. Twintig minuten voor tijd moest hij Costa zijn tweede gele kaart geven, nadat hij zijn doelpunt met het publiek vierde.

De aanvaller maakte de 2-0, nadat hij een lage voorzet Sime Vrsaljko tegendraads tegen de touwen schoot. Costa vierde zijn doelpunt uitbundig met het publiek en dat is niet toegestaan. Hierdoor kreeg hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest hij de kleedkamer vroegtijdig opzoeken.

Hierdoor moest Atlético zich in de slotfase met tien man staande houden tegen een tegenvallend Getafe. Daar had de ploeg weinig moeite mee, want de bezoekers konden amper gevaarlijk worden voor het doel van Jan Oblak. Zo bleef het bij 2-0.