Langlaufster Weng slaat toe in Tour de Ski

Langlaufster Heidi Weng heeft in de zesde en voorlaatste etappe van de Tour de Ski haar slag geslagen. De Noorse was de beste op de tien kilometer klassieke stijl massastart in het Italiaanse Val di Fiemme.

De favorieten bleven in de eerste helft van de wedstrijd samen, maar richting 7,5 kilometer moest Weng's landgenote en de leidster in het klassement Ingvild Flugstad Østberg het tempo van Weng langzaam laten gaan. Østberg stortte in de laatste twee kilometer behoorlijk in en zag ook Krista Pärmäkoski en de Oostenrijkse Teresa Stadlober aan de horizon verdwijnen.

Weng kwam vervolgens als eerste over de finish, de Finse Pärmäkoski troefde Stadlober af in de strijd om plek twee - de Oostenrijkse pakte zo wel haar eerste podiumplek ooit in de World Cup. Op 23 seconden ging plek vier naar Jessica Diggins, terwijl Østberg na 35 seconden de vijfde plek pakte.

Østberg houdt zo nog wel de leiding in het klassement, maar het verschil ten opzichte van Weng is slechts 1,8 seconden. Daarmee lijkt het normaal gesproken beslist, want op de slotetappe van zondag - de beroemde, loodzware klim naar Alpe Cermis - is Weng duidelijk de favoriete. Pärmäkoski wipt in het klassement over Diggins heen en neemt plek drie in.