Tottenham moet genoegen nemen met punt

Tottenham Hotspur heeft een punt overgehouden aan een enerverende stadsderby tegen West Ham United. Beide teams scoorden pas na de pauze.

Om aansluiting te houden met Liverpool en Chelsea moest Tottenham winnen en de bal lag na zestien minuten in het doel van The Hammers. De goal van Premier League-topscorer Harry Kane werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ruim tien minuten later was Kane ook gevaarlijk met een afstandsschot dat doelman Adrian knap keerde.

Via Christian Eriksen waren de Spurs ook in de slotfase van de eerste helft dicht bij een goal. De Deense oud-Ajacied schoot eerst net naast en later kon Adrian een van richting veranderd schot net over het doel tikken. In de tweede helft bleef het team van Mauricio Pochettino aandringen, maar het was West Ham dat de score opende.

Pedro Obiang besloot van grote afstand maar eens uit te halen en de 25-jarige middenvelder knalde de bal met een fantastische streep in de kruising. Het was pas de eerste doelpoging van West Ham United in de hele wedstrijd, terwijl Tottenham er op dat moment al zo'n twintig had genoteerd.

Pochettino greep in door Victor Wanyama, Erik Lamela en daarna ook Fernando Llorente in het veld te brengen. Het was echter Son Heung-min die ervoor zorgde dat de Spurs toch een punt pakten en ook deze treffer was van grote schoonheid. De Zuid-Koreaan schoot net als Obiang heerlijk raak in de bovenhoek. Tottenham, dat vijfde staat, heeft nu drie punten minder dan Liverpool en vijf minder dan Chelsea.