Gesprek atletencommissie en Eurlings opnieuw uitgesteld

Donderdag is een gesprek tussen de atletencommissie van NOC*NSF en Camiel Eurlings opnieuw niet doorgegaan omdat het in opspraak geraakte IOC-lid verhinderd was. Op woensdag was de afspraak ook al afgezegd omdat Eurlings ziek was.

De atletencommissie wil in gesprek over de persverklaring die Eurlings afgelopen weekend naar buiten bracht. In de verklaring bood Eurlings zijn excuses aan voor de mishandeling in juli 2015 van zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink.

IOC-lid Camiel Eurlings
IOC-lid Camiel Eurlings

Chiel Warners, voormalig tienkamper en lid van atletencommissie: “We willen zeker nog dat gesprek voeren en een nieuwe datum prikken. Die verklaring was een stap in de goede richting, maar het vertrouwen is daarmee niet terug. Wij vinden het van belang in een persoonlijk gesprek van hem te horen hoe het precies zit.”

Na het gesprek wil de commissie advies uitbrengen aan NOC*NSF over de positie van Eurlings. Als IOC-lid is de Limburger ook automatisch lid van het bestuur van NOC*NSF. Diverse (oud-)sporters en Kamerleden willen dat Eurlings opstapt als lid van het IOC.