Advocaat Trump waarschuwt Bannon

Een advocaat van Donald Trump beschuldigt oud-topadviseur Steve Bannon van het schenden van een geheimhoudingsovereenkomst. De jurist sommeerde Bannon in een brief te stoppen met het doorgeven van vertrouwelijke informatie, berichten Amerikaanse media.

Bannon kreeg onder meer te horen dat hij alle relevante documentatie moet bewaren vanwege "ophanden zijnde" juridische stappen. Hij zou zich volgens de advocaat vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan laster.

Trump reageerde woensdag woedend op vermeende uitspraken van Bannon, die is geciteerd in het boek Fire and Fury: Inside the Trump White House. Hij zou presidentsdochter Ivanka tegenover de schrijver "oliedom" hebben genoemd. Ook haalde hij uit naar Donald Trump jr., vanwege een omstreden bijeenkomst met een Russische advocate.

Afstand nemen van boek

Bondgenoten van Bannon verklaarden volgens The Washington Post dat hij heeft overwogen afstand te nemen van het boek. Ook had Bannon mogelijk willen ontkennen bepaalde uitspraken gedaan te hebben. Voordat Bannon een verklaring kon versturen, was Trump al in de aanval gegaan. Hij vroeg zich af of zijn voormalige topadviseur zijn verstand was verloren.

Auteur Michael Wolff zou geregeld hebben rondgelopen in het Witte Huis. Een bron zei tegen de krant dat adviseurs van de president de auteur zagen als een bondgenoot. Daarom meenden ze dat het verstandig was met hem te praten. Inmiddels is dat beeld kennelijk gekanteld. Trump zou hebben uitgehaald naar medewerkers die met Wolff hebben gesproken.

Advocaat Trump waarschuwt Bannon
Advocaat Trump waarschuwt Bannon (Foto: ANP)