Murray en Nishikori haken af voor Australian Open

Andy Murray doet definitief niet mee aan de Australian Open. De Brit heeft nog te veel last van een heupblessure. Ook Kei Nishikori doet niet mee aan de Australian Open, die op 15 januari van start gaat.

Murray wilde vorige week op het toernooi van Brisbane zijn rentree maken, maar de voormalig nummer één van de wereld heeft nog te veel last van zijn heup. De Schot kwam sinds Wimbledon niet meer in actie in een officiële wedstrijd. Hij speelde op het einde van 2017 nog wel tegen twee demonstratiewedstrijden.

"De kans op een succesvol resultaat bij een operatie is echter niet zo groot als ik zou willen. Daarom is dat altijd mijn tweede optie geweest. Misschien moet ik het nu wel gaan overwegen, maar ik hoop nog steeds van niet," aldus Murray vorige week tegenover de pers.

Nishikori

Ook Kei Nishikori heeft zich donderdag teruggetrokken voor de Australian Open. De Japanner heeft nog te veel last van een polsblessure. 

Het meespelen van Nishikori was al onzeker na zijn afmeldingen voor de toernooien van Brisbane en Sydney. De voormalig nummer vier van de wereld bereikte drie keer de kwartfinales in Melbourne (2012, 2015, 2016). Vorig jaar verloor Nishikori in de achtste finales van Roger Federer in vijf sets.

"Het herstel verloopt goed, maar ik voel me nog niet 100 procent klaar om een vijfsetter te spelen," liet de Japanner weten. "Het doet me pijn om af te melden. De Australian Open is mijn favoriete toernooi, mijn "thuistoernooi"..."