Haase kwartfinalist in India

Tennisser Robin Haase heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Pune. In India had de kopman van het Nederlandse tennis (ATP-42) het lastig tegen Nicolas Jarry (ATP-113), maar hij won wel met 3-6, 7-6(5) en 6-4.

Haase kreeg direct een kans op de service van Jarry, maar verzilverde deze niet. Sterker nog, een game later leverde de Nederlander zijn opslag in. Op de stand van 2-5 kreeg Jarry setpunten op de service van Haase, maar deze konden nog weggeslagen worden. Een game later was de set in Chileens voordeel beslist.

Ook in set twee was het Jarry die een break voor kwam te staan. Haase knokte zich echter terug en omdat er geen breaks meer vielen was een tiebreak noodzakelijk. Daarin nam Haase een 6-2 voorsprong, maar liet zijn tegenstander terugkomen tot 6-5. Daar bleef het echter bij, zodat he 1-1 in sets werd.

In het derde en beslissende bedrijf waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Op de stand van 2-3 wist Haase een break te voorkomen, terwijl de Nederlander in de elfde game wel toesloeg na drie breakpoints. Een game later maakte hij het af: 7-5.

De volgende tegenstander van Haase is Benoit Paire. De Fransman (ATP-41) zegevierde met 6-4, 6-7(4) en 7-6(6) tegen de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-85)