De Rooy derde in eerste etappe Africa Eco Race

Gerard de Rooy is de Africa Eco Race goed begonnen. De Brabander was snelste bij de trucks en derde in het algemene klassement. Teamgenoot Wuf van Ginkel was zesde algemeen.

Africa Eco Race stage 1 Nador - Dar Kaoura (Bron: Youtube)

De eerste etappe van Nador naar Dar Kaoura was in totaal 639 kilometer waarvan een special van 92 kilometer. De Rus Vladim Vasilyev was met zijn Mini de winnaar van de dag. Op het stoffige parcours vol met stenen verloor De Rooy 5m25s op de Rus maar was daarmee wel snelste bij de trucks. Overigens hadden diverse deelnemers gesneuvelde voor- en zijruiten vanwege stenengooiers langs het parcours.

Bij de motoren was de Italiaan Paolo Ceci het snelste. Op iets meer dan twee minuten was Pal Anders Ulevalseter tweede. De Rus Dmitry Agoshkov finishte op de derde plaats. Erik Klomp, de enige Nederlander aan de start bij de motoren, werd 24e.