Achilles '29 failliet verklaard

Voormalig Jupiler League-club Achilles '29, vorig seizoen gedegradeerd naar de Tweede Divisie, zit ernstig in de problemen. De BV achter de club, waar onder meer het betaald voetbal bij is ingedeeld, is op verzoek van de Belastingdienst door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard.

De club zit al geruime tijd in financiële problemen en kreeg in 2016 geen licentie, nadat de Groesbekers in 2013 de overstap maakten naar de Jupiler League. In de Tweede Divisie gaat het ook niet echt lekker, ze staan er voorlopig op de veertiende plek, met slechts vier teams onder zich.

Het is nog niet helemaal bekend wat het besluit voor gevolgen zal hebben voor het eerste elftal en het in de Hoofdklasse uitkomende beloftenteam. Vooralsnog mogen ze gewoon blijven spelen, zo meldt de KNVB. De bond wacht met een besluit op een onherroepelijke uitspraak, want tegen de uitspraak van de Zutphense rechtbank kan men nog in beroep gaan.

De uitspraak gaat overigens alleen over de besloten vennootschap Achilles '29, waardoor het voor de andere teams van de club - die bij de amateurtak zijn ondergebracht - geen gevolgen heeft.