Dodelijke brand Buren: misdrijf niet uitgesloten

Het onderzoek naar de brand in een wooncomplex aan de Concorde in Buren waarbij één dode viel, is nog in volle gang. De recherche sluit een misdrijf niet uit en is op zoek naar getuigen.

Op maandag 1 januari rond 5.45 uur werden de politie en brandweer gealarmeerd over de woningbrand. In één van de appartementen trof de brandweer het stoffelijk overschot van een vrouw aan. Hierop startte de politie een onderzoek en richtte een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) op.

Dit onderzoeksteam richt zich op de oorzaak van de brand en de oorzaak van de dood van het slachtoffer. De recherche acht het nog steeds zeer waarschijnlijk dat dit de 21-jarige bewoonster is.

Forensisch onderzoek
Vandaag en mogelijk ook morgen zal er nog forensisch onderzoek plaatsvinden op de locatie aan de Concorde. Later deze week zal ook sectie worden verricht op het lichaam van het slachtoffer.

De recherche heeft al met een flink aantal getuigen gesproken. Dit is nodig om vast te stellen wat er precies is gebeurd. De recherche houdt op dit moment rekening met meerdere scenario’s. Hierbij kan ook een misdrijf niet worden uitgesloten. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden opgeroepen om contact te zoeken. 

Dodelijke brand Buren; misdrijf niet uitgesloten (Foto: Stockfoto politie.nl)
Dodelijke brand Buren; misdrijf niet uitgesloten (Foto: Stockfoto politie.nl)