Tennissers VS verslaan Japan na opgave Osaka

De Verenigde Staten hebben een tweede zege geboekt in de Hopman Cup, het tennistoernooi voor landenteams van één man en één vrouw. Coco Vandeweghe zou het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Naomi Osaka, maar de 20-jarige Japanse voelde zich niet goed genoeg om het veld op te komen.

Het werd zo een reglementaire 6-0, 6-0 overwinning voor Vandeweghe, die echter wel aan de bak moest. De 19-jarige Australische Maddison Inglis, woonachtig in gaststad Perth, werd opgetrommeld om haar kunsten te vertonen, zodat het publiek in elk geval wat te zien kreeg. Dat deed ze uitstekend, want de nummer 799 van de wereld bood vooral in set één prima partij tegen de mondiale nummer tien: 7-5, 6-2.

De Japanners kwamen op gelijke hoogte in het mannenenkelspel, want Jack Sock moest opgeven tegen Yuichi Sugita. Dat hielp overigens niet veel: doordat Osaka ook het dubbelspel niet kon spelen eindigde dat in een reglementaire 4-0, 4-0 nederlaag. Het publiek kreeg ook hier wel een wedstrijd te zien: Inglis speelde samen met Sugita, terwijl Sock aan Amerikaanse zijde vervangen werd door niemand minder dan de legendarische Pat Cash. Inglis en Sugita wonnen het duel voor spek en bonen met 0-4, 4-3 (4), 4-0.