De Jong volgt Ten Hag op bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van FC Utrecht. De 47-jarige Utrechter wordt de opvolger van Erik ten Hag.

Doordat Ten Hag de overstap naar Ajax maakte, moest FC Utrecht op zoek naar een nieuwe trainer. De Jong werd al snel genoemd en inmiddels is de assistent-trainer benoemd tot hoofdtrainer. Luc Nijholt, Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys worden zijn assistent-trainers.

De Jong was als speler van 1993 tot en met 2007 actief bij FC Utrecht en ging ook na zijn loopbaan als profvoetballer aan de slag bij de club. Hij trainde verschillende jeugdteams, maar vertrok in 2013 naar FC Eindhoven. De Jong stond twee jaar aan het roer bij de club en werd uitgeroepen tot Trainer van de Jupiler League.

Afgelopen zomer keerde hij terug naar Utrecht, waar hij assistent-trainer werd van Ten Hag. "Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden. Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht.

"Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken."

De Jong is blij met zijn aanstelling. "Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld. Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers."