Bootje uit Kameleon-serie weer terecht

Het bootje dat wordt gebruikt voor de nieuwe Kameleon-serie van KRO-NCRV is weer terecht. Het vaartuig was bij wijze van grap gestolen door de nieuw opgerichte oudejaarsvereniging 'Geitenfok De Wiite Sik'  uit het Friese Haskerhorne, onthult de groep op Facebook.

Tegenover de Jouster Courant verklaarde de groep dat de keuze voor de Kameleonboot was snel gemaakt. "Die komt vast wel in het nieuws, dachten wij. Ook omdat de serie dit jaar op televisie komt.” Waar de boot in de afgelopen twee weken is gestald, wil Minnesma niet zeggen. "Maar we zijn heel zorgvuldig met de boot omgesprongen.”

Bijna twee weken geleden verdween de boot uit de loods van filmmaker Steven de Jong. Hij had hem geleend van het Kameleondorp in Terherne voor opnames van de serie. Door de diefstal moesten enkele resterende opnamedagen noodgedwongen worden geannuleerd.

Omdat direct al rekening werd gehouden met een stunt van een lokale oudejaarsvereniging werd geen aangifte gedaan. Wel worden mogelijke kosten door het uitstellen van de opnames doorberekend aan de dieven.

De Kameleonboot werd al eens eerder het slachtoffer van een oudejaarsstunt. In 2002 werd het vaartuig ontvreemd door een groep uit het Drentse Zorgvlied.