NFL: Bengals dompelen Ravens in rouw en laten Bills ontploffen van vreugde

In de NFL zijn alle wedstrijden in het reguliere seizoen gespeeld en dus zijn de twaalf teams bekend die in de play-offs gaan strijden om een plek in de 52e editie van de Super Bowl. Die zal gehouden worden in het US Bank Stadium in Minneapolis, thuishaven van de voor de play-offs geplaatste Minnesota Vikings.

Het meest emotionele moment kwam ongetwijfeld in het M&T Bank Stadium in Baltimore. De Ravens speelden daar tegen de Cincinnati Bengals, die de play-offs al niet meer konden halen. De Ravens konden dat wel, maar daarvoor moesten ze winnen of hopen dat de Buffalo Bills of de Tennessee Titans verloren. De Titans zouden thuis tegen de Jacksonville Jaguars alles geven, want bij winst zouden ze zelf geplaatst zijn en dat gebeurde ook: 15-10.

Voor de Ravens leek er echter nog niet veel aan de hand, want in de slotfase stonden ze in een razendspannende wedstrijd op voorsprong tegen de Bengals. Toch ging het nog helemaal fout: met een goede 50 seconden te spelen gooide quarterback Andy Dalton van de Bengals de bal naar Tyler Boyd, die de pass ontving en naar de endzone rende. Touchdown Bengals, de Ravens verloren en gingen niet naar de play-offs.

Boyd met de touchdown waar de Bengals zelf niet veel aan hadden, maar de Buffalo Bills zeker wel (Bron: YouTube)

Niet alleen in Balitmore was de touchdown een emotioneel moment. De Buffalo Bills volbrachten deel één van hun route naar de play-offs, want de Miami Dolphins werden met 16-22 verslagen, maar moesten ook hopen dat de Ravens zouden verliezen. Dat gebeurde dus op het laatste moment, een uit een in de kleedkamer door kicker Stephen Hauschka geschoten filmpje blijkt dat de boel ontplofte van vreugde. Niet onbegrijpelijk, want de Bills plaatsten zich zo voor het eerst sinds 1999 voor de play-offs.

Op 6 januari beginnen de play-offs. De Los Angeles Rams ontvangen dan de Atlanta Falcons en de Titans gaan op bezoek bij de Kansas City Chiefs. 

Feest in de kleedkamer van de Bills (Bron: YouTube)

Uitslagen NFL zondagavond
Detroit Lions - Green Bay Packers 35-11
Indianapolis Colts - Houston Texans 22-13
Minnesota Vikings - Chicago Bears 23-10
New England Patriots - New York Jets 26-6
New York Giants - Washington Redskins 18-10
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 0-6
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 28-24
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 22-10
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 27-31
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 24-27
Los Angeles Chargers - Oakland Raiders 30-10
Los Angeles Rams - San Francisco 49ers 13-34
Miami Dolphins - Buffalo Bills 16-22
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 24-26
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 31-24
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 15-10