United en Liverpool boeken uitzege in Premier League

Manchester United is het jaar goed begonnen. Op Goodison Park was de ploeg van José Mourinho met 0-2 te sterk voor Everton. Eerder op de dag ontsnapte Liverpool aan puntenverlies op bezoek bij Burnley: 1-2.

Na een klein uur spelen opende Anthony Martial de score. De 22-jarige Fransman krulde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig in de rechterbovenhoek. Tien minuten voor tijd zou Jesse Lingard de 0-2 op het scorebord zetten. De vleugelspeler trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal knap in de rechterbovenhoek.

Voor Manchester United is het de eerste zege in vier competitieduels. Daarvoor speelde het drie keer gelijk tegen Leicester City (2-2), Burnley (2-2) en Southampton (0-0). United neemt door de zege de tweede plaats over van Chelsea in de Premier League. Chelsea heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Liverpool
Bij Liverpool zou Sadio Mané na zestig minuten de openingstreffer maken tegen Burnley. Na balverlies kreeg hij de bal op de rand van de zestien. De aanvaller draaide knap weg bij de verdediger en schoot de bal hard achter de Burnley doelman.

Net voor tijd leek Liverpool de overwinning te verspelen. In de 87e minuut zou oud-AZ'er Johann Berg Gudmundsson de gelijkmaker van dichtbij binnen koppen. In de extra tijd zou Liverpool toch de overwinning pakken. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Ragnar Klavan, een andere oud-speler van AZ, de 1-2 binnen.