Schalke weet niets van vertrek Goretzka

Leon Goretzka heeft Schalke 04 nog niet verteld dat hij de club gaat verlaten, ondanks geruchten dat hij naar Bayern München vertrekt.

Het contract van de middenvelder in de Veltins Arena loopt komende zomer af en hij wordt in verband gebracht met verschillende Europese clubs, waaronder Liverpool en Juventus. Bayern München lijkt echter aan de haal te gaan met de 22-jarige Duitser, waarbij Marca en Sport Bild zondag het nieuws brachten dat hij ervoor gekozen had om in München te tekenen, in plaats van in Barcelona.

"Leon heeft ons nog niet verteld dat hij heeft besloten om ons te verlaten", vertelt Schalke's sportief directeur Christian Heidel in gesprek met Sport1. "Ik vertrouw Leon en zijn zaakwaarnemer, met wie ik zondag nog contact heb gehad."

Arsenal en Manchester United zouden ook geïnteresseerd zijn in Goretzka, die eerder al aangaf eind januari een beslissing te maken over zijn toekomst. "Ik moet voor mezelf uitzoeken wat de volgende stap zou moeten zijn. Ik moet een miljoen dingen overwegen."

"Ik ben een persoon die zeer nauwgezet is in dergelijke beslissingen. Ik neem alle scenario's door. Dus ik heb tijd nodig. Er is geen deadline, maar ik denk dat we ons in de laatste fase bevinden. De definitieve beslissing zal in januari worden genomen."

De twaalfvoudig Duits international speelt sinds de zomer van 2013 voor Schalke, dat hem destijds overnam van VfL Bochum. Goretzka speelde tot dusver 130 wedstrijden voor Schalke waarin hij negentien keer scoorde en dertien assists gaf.

Schalke weet niets van vertrek Goretzka (Pro Shots / Witters)
Schalke weet niets van vertrek Goretzka (Pro Shots / Witters)