Stoch wint ook 'Nieuwjaarsspringen' Garmisch-Partenkirchen

Schansspringer Kamil Stoch heeft maandag ook de tweede wedstrijd in de Vierschansentournee gewonnen. De Pool was in Oberstdorf al de beste en won op Nieuwjaarsdag ook de tweede wedstrijd, traditioneel gehouden in Garmisch-Partenkirchen.

Stoch was in de eerste ronde al de beste, maar de meeste indruk werd gemaakt door de 20-jarige Sloveen Tilen Bartol, die zich op de tweede plek nestelde. Junshiro Kobayashi uit Japan deed met plek drie eveneens volop mee, net als de Duitser Karl Geiger, de Noor Anders Fannemel en Geiger's landgenoot Richard Freitag, de nummer twee van Oberstdorf. Peter Prevc stond na één sprong op de zevende plek en liet eindelijk weer eens wat van zijn klasse zien.

In de tweede ronde liet Johann André Forfang zien wat hij kan: hij steeg van de zeventiende naar de negende plek. Prevc pakte de achtste plaats, Geiger viel terug naar plek zeven. Fannemel steeg naar plek drie, want hij passeerde Geiger, Kobayashi en Bartol, terwijl Freitag over de Noor heen wipte naar plek twee. Stoch was ongenaakbaar, sprong nog een keer ijzersterk en greep de zege.

In het klassement van de tournee behoudt Stoch uiteraard de leiding, maar het verschil met Freitag is nog niet al te groot. Plek drie is in handen van Stoch's landgenoot Dawid Kubacki, na plek drie in Oberstdorf goed voor de twaalfde stek in Garmisch.