'Mexicaanse belangstelling voor De Jong'

Luuk de Jong vertrekt in januari mogelijk bij PSV. De spits staat in de belangstelling van Club América, meldt De Telegraaf.

Technisch manager van PSV Marcel Brands en de De Jongs zaakwaarnemer Louis Laros werden onlangs op de hoogte gebracht van de interesse van het 'Real Madrid van Mexico'. Laros reageerde aanvankelijk sceptisch, maar vervolgens vond er een gesprek plaats tussen vader George de Jong en Hans Westerhof, ex-trainer van Club América.

Daarna voerde de 27-jarige spits een Skype-gesprek met de Mexicaanse clubleiding en het enthousiasme nam toe. De Mexicaanse grootmacht wil een bedrag van zeven miljoen euro betalen voor De Jong. Girondins Bordeaux wilde afgelopen zomer ook een dergelijk bedrag betalen, maar die transfer ketste af.

Mocht de veertienvoudig international vertrekken uit Eindhoven, dan heeft PSV in de persoon van Maximiliano Romero al een opvolger binnen. De achttienjarige aanvaller is per direct overgenomen van Vélez Sársfield. PSV was op een officieel bod van Club América, dat ook nog een persoonlijk akkoord moet bereiken met De Jong.