Van Gerwen na WK-nederlaag: "Gruwelijk balen, kloten"

Darter Michael van Gerwen was na afloop van zijn nederlaag op het WK in Londen zwaar teleurgesteld. De Nederlander, regerend wereldkampioen, ging na een heroïsche partij en een beslissende leg met 6-5 onderuit tegen de Engelse debutant Rob Cross.

"Dit is gruwelijk balen, kloten", klonk het duidelijk toen Van Gerwen tegenover Arjan van der Giessen (RTL7) en diens camera stond. "Ik was gewoon beter, maar ik gooide mijn dubbels niet. Ik heb mijzelf tekort gedaan, want ik vind dat ik het had verdiend om te winnen."

Van Gerwen werd bij vlagen flink uitgejoeld door het (grotendeels Duitse) publiek, dat zich al het halve WK zeer slecht zit te gedragen. "Dan kun je daar wel moeilijk over doen, maar dat ligt niet aan mij. Deze nederlaag komt echt door mij, ik kan alleen mijzelf de schuld geven."

MVG zat lang vol vertrouwen dat hij het nog wel af kon maken. "Ik dacht dat ik er op een gegeven moment overheen kon denderen, maar dat gebeurde niet. Dan kom ik eindelijk op voorsprong, gooi ik het niet uit...ik baal ontzettend en kan het alleen mijzelf verwijten."