'PSV krijgt er een talentvolle spits bij'

Maximiliano Romero maakt volgende zomer de overstap naar PSV en daarmee lijkt de club een goede slag te hebben geslagen.

De aanvaller is momenteel nog actief bij Velez Sarsfield, maar maakt misschien deze winter al de overstap naar PSV. De club onderhandelt om het contract eerder in te laten gaan. Guillermo Tagliaferri, journalist van de Argentijnse krant Clarín, denkt dat PSV een goede aankoop heeft gedaan.

"PSV krijgt er een talentvolle, balvaste spits bij", vertelt Tagliaferri in gesprek met ELF Voetbal. "Als hij in het strafschopgebied in zijn voeten wordt aangespeeld, is hij op zijn best. Hij is lastig van de bal te krijgen, fysiek sterk en heeft een goed schot in zijn rechtervoet."

"Romero was al vroeg erg goed. Op zijn vijftiende kon hij al naar Arsenal. De Engelse club stuurde al vroeg scouts naar wedstrijden van Velez Sarsfield. Romero liep toen een knieblessure op en is er toen lang uitgeweest. Gelukkig is hij nu weer helemaal fit. Hij heeft een goed jaar achter de rug."

Tagliaferri weet echter niet of Romero al klaar is voor een stap naar PSV. "Hij krijgt te maken met een nieuw land, een nieuwe cultuur, een nieuwe taal. Dat is altijd afwachten. Met zijn spel voorzie ik geen problemen. Natuurlijk kan hij nog altijd bijleren en is hij nog niet op zijn top. Maar ik heb er volste vertrouwen in dat Romero het goed gaat doen bij PSV."