Taylor langs Anderson naar halve finales WK darts

Darter Phil Taylor heeft zich op zijn laatste wereldkampioenschap geplaatst voor de halve finales. De Engelsman, zestienvoudig wereldkampioen, was Gary Anderson de baas, hoewel het na een relatief makkelijk begin toch wat moeite leek te kosten.

Taylor begon uitstekend aan het duel: hij scoorde netjes in set één en gooide zijn drie darts op een dubbel er alledrie in, waardoor set één voor The Power was. In set twee kwam Anderson op 2-0, maar Taylor gooide er twee elfdarters achteraan. Toch was het Anderson die kon antwoorden: via een 101-finish pakte hij de set en zorgde hij voor 1-1. Anderson kreeg het in set drie lastig en The Power kwam in drie legs simpel op voorsprong: 2-1.

De vierde set leverde snel een 2-0 voorsprong op voor Anderson, maar Taylor gooide de turbo aan en ging erop en erover door de volgende drie legs en dus de set te winnen: 3-1. De veelvoudig wereldkampioen ging lekker door en binnen no-time had hij met drie legs ook de volgende set te pakken: 4-1. Wederom kwam Anderson vervolgens op 2-0, maar dit keer wist hij de set weer eens af te maken: 4-2.

Onder meer via een fraaie 126-finish nam Taylor tot twee keer toe een voorsprong in set zeven, maar Anderson rechtte de pijnlijke rug nog eens, vocht zich terug en gooide 81 uit om op 4-3 te komen. Op 2-1 in de achtste set kon Taylor de wedstrijd vanaf 129 beslissen. Hij ging voor triple 19, dubbel 16 en dubbel 20, maar tops ging mis en Anderson kwam op 2-2. In de vijfde leg weigerde Taylor zijn tweede matchdart raak te gooien, maar The Flying Scotsman liet zijn laatste kans liggen en zag hoe Taylor het op dubbel 10 alsnog afmaakte: 5-3.

Gary Anderson - Phil Taylor (Bron: PDC)
Gary Anderson - Phil Taylor (Bron: PDC)