Debutant Cross naar halve finales WK darts, Van den Bergh geeft het weg

Darter Rob Cross heeft zich geplaatst voor de halve finales van pas zijn allereerste wereldkampioenschap. De 27-jarige Engelsman, dé revelatie van 2017, rekende in een spannende kwartfinale af met de vier jaar jongere Belg Dimiti van den Bergh.

Cross begon soeverein aan het duel en pakte de eerste vijf legs. Van den Bergh kwam vervolgens langzaam wat beter in zijn spel en kon het de Engelsman af en toe moeilijk maken, maar toch liep Cross vrij snel weg naar een 4-1 voorsprong.

Op dat moment schakelde Van den Bergh echter de turbo in. The Dreammaker begon alsmaar beter te gooien, liet een fraaie 134-finish noteren en leek Cross zelfs helemaal gebroken te hebben, waardoor hij de stand in de wedstrijd volledig gelijk kon trekken: 4-4.

In de negende en beslissende set kwam Cross toch weer op gang en pakte hij een 2-1 voorsprong, maar Van den Bergh kon voor 2-2 zorgen. De jonge Belg miste echter maar liefst acht darts om dat voor elkaar te krijgen, waarna Cross het na een handvol gemiste matchdarts toch afmaakte: 5-4.

Dimitri van den Bergh - Rob Cross (Bron: PDC)
Dimitri van den Bergh - Rob Cross (Bron: PDC)