Trump vraagt om opwarming aarde, want Noord-Amerika is even koud

In Noord-Amerika is het deze dagen flink aan de koude kant. Zo daalt het kwik in Montreal en Edmonton tot een frisse 25 tot 30 graden onder nul, terwijl men ook in de Amerikaanse staat Minnesota zo langzamerhand de winterjas uit de mottenballen trekt: -37 graden zorgde deze week voor een nieuw record voor een van de koudste staten in de VS.

Ook in New York en Washington lijkt men af te stevenen op een frisse jaarwisseling, met temperaturen die zo'n tien graden onder nul liggen. Het is een koud einde voor het (wereldwijd) op drie na warmste jaar ooit gemeten, voor president Donald Trump reden genoeg om de weergoden om een beetje kunstmatige opwarming te vragen.

"In het oosten kan het de KOUDSTE jaarwisseling ooit gemeten worden", tweette Trump, die Caps Lock bij vlagen per ongeluk aan laat staan. "Misschien kunnen we een beetje van die goede oude opwarming van de aarde gebruiken, waar ons land - in tegenstelling tot andere landen - BILJOENEN DOLLARS aan ging besteden om ons er tegen te beschermen."

Bij een ieder zou duidelijk zijn dat het hier om een grap gaat, of Trump het ook zo bedoelt valt gezien zijn eerdere uitspraken over de opwarming van de aarde te betwijfelen.