Sánchez schiet Arsenal naar zege bij Crystal Palace

Arsenal heeft in de Premier League geen fout gemaakt tegen Crystal Palace. Bij de Noord-Londense ploeg maakte Alexis Sánchez het verschil.

Op Selhurst Park had Arsenal bijna de hele wedstrijd een overwicht en The Gunners namen na 25 minuten dan ook de leiding. Alexandre Lacazette stuitte met links op keeper Julián Speroni, waarna Shkodran Mustafi de bal beheerst met de binnenkant van de voet in het doel schoof: 0-1.

Het elftal van Arsène Wenger verzuimde vervolgens de score te verdubbelen. Met name Mesut Özil had moeten scoren na een prima pass van Sánchez, maar de Duitser stuitte op Speroni. Kort na rust kreeg Arsenal de rekening gepresenteerd, want Crystal Palace kwam langszij. Wilfried Zaha legde vanaf de achterlijn af op Andros Townsend, die alle tijd en ruimte kreeg om in het strafschopgebied raak te schieten.

Arsenal had daarna even een lastige fase, maar Sánchez nam de gasten bij de hand. De Chileen knalde eerst hard raak in de korte hoek en vier minuten later scoorde hij ook uit een fraaie lange bal van Jack Wilshere. Crystal Palace gaf zich echter niet gewonnen en de thuisploeg startte een slotoffensief.

Zaha en Bakary Sako hadden al goede kansen gemist toen het in de slotminuten toch 2-3 werd. James Tomkins kopte een hoekschop langs Petr Cech. Verder dan die aansluitingstreffer kwamen The Eagles echter niet. Arsenal komt in punten weer gelijk met Tottenham Hotspur en de achterstand op nummer vier Liverpool is één punt.