Barbie leeft van bijstandsuitkering

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, leeft van een bijstandsuitkering. Dat vertelt de realityster in een video op het YouTube-kanaal van plastisch chirurg Diana Gabriels. "Maar ik ben nu veel gelukkiger dan dat ik heel veel geld heb", erkent ze.

Nog niet zo heel lang geleden leefde Barbie een heel ander leven, met veel geld en rijkdom. Die tijden van weelde zijn voorbij, maar dat maakt haar niet uit. "Toen ik alles had, villa's, geld, was ik zo ongelukkig. Nu kan ik mezelf zijn, de kinderen zijn gelukkig en ik kan de kleine dingen waarderen."

Toch zit Barbie met een probleem. "Ik wil mijn huis uit en ben op zoek naar een andere woning. Mijn ouders helpen me met het betalen van mijn huidige huis, het kost namelijk duizend euro per maand. Ik woon in een eengezinswoning en wil kleiner gaan wonen."

Na meerdere realityseries over haar leven is Barbie inmiddels van de buis verdwenen. De laatste serie ging over het einde van het onstuimige huwelijk met Michael van der Plas. "Als je voor tv werkt, dan word je geleefd. Je moet soms dingen doen waar je niet achter staat", vertelt de 28-jarige Scheveningse. "Sinds de realityserie is gestopt, voel ik me eigenlijk bevrijd", besluit Barbie.

Barbie leeft van bijstandsuitkering
Barbie leeft van bijstandsuitkering (Foto: BuzzE)