'Het aanstellen van Bosz was een verkeerde beslissing'

Peter Bosz hield het niet lang vol als coach van Borussia Dortmund. Reinhard Rauball, voorzitter van de club, erkent dat de keuze voor Bosz verkeerd was.

Na een succesvol jaar bij Ajax, werd Bosz bij Borussia Dortmund de opvolger van de vertrokken Thomas Tuchel. Zijn start was veelbelovend, maar vervolgens kwam de klad er in. Dortmund greep in en nam afscheid van Bosz. Rauball vertelt dat Bosz nooit aangesteld had moeten worden.

"Onder aan de streep is het in retroperspectief een foute beslissing geweest, anders hadden we die ook niet gecorrigeerd. Het werkte simpelweg niet, hoewel het ontslag uit menselijk oogpunt zeer veel pijn deed", vertelt de voorzitter in gesprek met Kicker.

Peter Stöger nam het stokje van Bosz over en won zijn eerste twee wedstrijden met Borussia Dortmund. Rauball is tevreden met de aanstelling van Stöger. "Ik denk dat hij ons verder kan helpen. Als hij iets zegt, dan meent hij dat ook. De supporters kunnen dat ook zien en daar kunnen we op voorborduren", aldus Rauball.