Ntab mist Spelen na diskwalificatie: "Onwerkelijk en oneerlijk"

Voor schaatser Dai Dai Ntab liep het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf uit op een drama. De 23-jarige sprinter kent een sterk seizoen en leek grote kans te maken om op de 500 meter voor olympisch eremetaal te gaan, mits hij zich voor Pyeongchang plaatste.

Dat lukte niet, want woensdagavond werd Ntab gediskwalificeerd na een dubbele valse start en dus kon hij niet laten zien wat hij kan. "Ik ben boos op mezelf. Ik sta tot twee keer toe niet stil, hoewel de starter wel erg lang wachtte, langer dan ik gewend ben. Daar ga ik echter verkeerd mee om", geeft de rijder van Plantina toe.

"Ik heb mijn vuisten kapot geslagen, hier heb ik geen woorden voor. Het voelt onwerkelijk en oneerlijk." Na zijn uitsluiting reed een aangeslagen Ntab nog wat rond over het ijs, waar teamgenoot Kai Verbij zich in dezelfde rit via plek twee naar de Spelen reed. "Ik heb me bij Kai verontschuldigd, het is kloten om drie keer te moeten starten."

Voor dit seizoen lijkt Ntab er klaar mee te zijn: "Ik kan dit seizoen nu vergeten, vandaag was een hel. Dit scenario had ik me niet kunnen bedenken, op basis van mijn prestaties had ik erbij gehoord, want ik kan van iedereen winnen. Hoe ik dit moet verwerken? Geen idee, dat zal wel een jaartje gaan duren", aldus de hevig teleurgestelde Ntab, voor wie er nog maar één ding op zat: "Eerst mijn vriendin maar eens opzoeken."