Thomas start in Parijs-Roubaix als voorbereiding op Tour

Geraint Thomas keert aankomend jaar terug in Parijs-Roubaix, zo liet hij weten tegenover Cyclingnews. De Welshman van team Sky sloeg de laatste twee jaar de Hel van het Noorden over, maar komt in 2018 weer aan de start. "Door de kasseienrit in de Tour de France is het een goed excuus om het monument te rijden." Zijn beste resultaat in Parijs-Roubaix is een zevende plaats in 2014

Thomas zal zijn seizoen starten in de Volta ao Algarve en zal dan Tirreno-Adriatico rijden, waarna hij op hoogtestage zal vertrekken. "Ik hou van Roubaix. Ook van de Ronde van Vlaanderen, maar dan zit ik nog op Tenerife. Dat zal geen goede voorbereiding zijn, maar iedereen weet dat er van alles kan gebeuren in Roubaix. Ik wil er in de finale bij zijn om Ian Stannard en Gianni Moscon bij te staan. Daar heb ik zin in. Vervolgens rijd ik Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Romandië, het Critérium du Dauphiné en vervolgens de Tour."

In de Tour de France hoopt Thomas als kopman te starten, maar veel zal afhangen wat er de komende maanden gaat gebeuren met Chris Froome.