Energierekening van 284 miljard dollar: 'Kerstlichtjes verkeerd opgehangen?'

Een vrouw uit het Amerikaanse Erie, in de staat Pennsylvania, heeft onlangs een ietwat forse energierekening gekregen. De 58-jarige Mary Horomanski nam eens een kijkje op haar account bij energiebedrijf Penelec en daar zag de vrouw dat ze de lieve som van 284.460.000.000 dollar op moest hoesten.

Mevrouw Horomanski kreeg te zien dat ze tot november 2018 had om de rekening te betalen, geen makkelijke opgave. Stap één was de betaling voor december, die bedroeg slechts een schappelijke 28.156 dollar. 

"Mijn ogen schoten zowat mijn hoofd uit", aldus de vrouw tegenover de Erie Times-News. "We hadden net de kerstverlichting opgehangen en ik vroeg me af of we dat misschien verkeerd gedaan hadden." Kerstlampjes verkeerd ophangen is natuurlijk mogelijk, maar we vragen ons toch af hoe dat in korte tijd zou kunnen resulteren in een rekening van vele miljarden dollars.

De zoon van de vrouw nam toch maar de telefoon ter hand en belde Penelec op. Volgens woordvoerder Mark Durbin was er iets niet helemaal goed gegaan - dat had natuurlijk niemand verwacht. Een punt stond verkeerd, de rekening bedroeg eigenlijk 284,46 dollar. "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een rekening van miljarden dollars gezien heb", aldus Durbin. "We stellen het op prijs dat de klant gewoon even contact met ons heeft opgenomen."

Horomanski liet haar zoon na afloop weten dat ze wel een nieuw kerstcadeau wist: "Ik zei dat ik wel een hartmonitor wilde hebben..."