Rus neergestoken om stinkvoeten in vliegtuig

Mocht je last hebben van stinkvoeten en je reist binnenkort in Rusland: laat in het vliegtuig lekker je schoenen aan. Dat advies geldt overigens voor een ieder in een vliegtuig, niemand zit immers op die lucht te wachten.

Dat bleek afgelopen week ook tijdens een vlucht van Moskou naar Kaliningrad. Een 31-jarige man liet zijn meurende voeten daar even lekker luchten, maar een 54-jarige medepassagier was daar begrijpelijk niet van gediend en dat liet hij weten ook. 

Een en ander resulteerde in een 'verbaal conflict', zoals de politie het noemde. Na landing in Kaliningrad kwamen de twee elkaar op de parkeerplaats weer tegen. De 31-jarige man had zijn schoenen inmiddels ongetwijfeld weer aan, maar de andere man had toch nog even wat recht te zetten.

De man pakte een mes en stak de stinkvoetmeneer in zijn borststreek, waarbij hij zelfs schade aan het hart toebracht. Het slachtoffer probeerde zich te verdedigen met een houten balk met spijkers, die op de grond lag, en werd uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis, vermoedelijk buiten levensgevaar.

De dader is gearresteerd en hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd. Helaas - of eigenlijk niet - weet uw redacteur niet hoe het in het gevang met de geur van de lokale voeten zit.