FOK! Wat een weer: grijs, en nog eens grijs

Zijn de temperaturen met kerst hoog, dan houden we het in januari niet droog.

Welkom!

Als eerste wil ik jullie, ook namens Frank en Monique, een heel fijne kerst toewensen.  

Het wordt helaas geen witte kerst. Na een veelbelovend begin aan het begin van de maand koos de atmosfeer toch weer voor het zachte weer. Komende week wordt het tijdelijk wat frisser, maar daarna rennen de temperaturen weer met een noodgang omhoog. Met de jaarwisseling maken we kans op minima van 10 graden. Niet echt winter dus.

Over het weer van de afgelopen tijd hoeven we natuurlijk niet al teveel woorden aan vuil te maken. En ook morgen veranderd er gewoon helemaal niets. De zuidwestenwind blijft ook gewoon doorblazen en voert deze zachte en vochtige lucht aan. Plaatselijk valt er ook wat motregen. En het wordt ongeveer 9 graden.

Tweede kerstdag gaat het af en toe regenen, maar als we geluk hebben breekt in de loop van de middag in het westen de zon misschien nog even door. Dat zou een verademing zijn. Even afwachten nog wat de timing is van de passage van een storing. Het wordt met 6 tot 7 graden wel wat koeler. 

Later in de week kan er een winterse bui vallen, maar echt koud weer verwacht ik niet.

Een heel fijne avond en een fijne kerst. Geniet ervan met al jullie dierbaren. En diegene die moeten werken: veel succes! 

Nederland
 

Toch een streepje zon (Foto: DJMO)

Héél af en toe was er hier en daar nog een kleine opklaring zichtbaar. Zoals hier bij qltel. Monique is daar nu op vakantie. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!