Valencia pijnlijk onderuit in streekderby

Valencia raakt verder achterop in de strijd om de bovenste plaatsen in La Liga. De nummer drie verloor voor eigen publiek van Villarreal.

In de eerste helft in Mestalla wisten beide teams kansen te creëren, maar alleen Carlos Bacca kreeg de bal in het doel. De Colombiaan van Villarreal was trefzeker met een geplaatst schot in de hoek. Vlak voor rust claimde Valencia een strafschop toen Manu Trigueros hands leek te maken. Het spel mocht van de arbitrage echter door.

Na de onderbreking was Gabriel Paulista namens de thuisploeg het dichtste bij een treffer. De Braziliaan raakte de lat. Valencia moet het laatste halfuur met tien man spelen, omdat Simone Zaza zijn tweede gele kaart ontving. Met een man minder bleef de gastheer wel aandringen en in de slotfase werd ook Trigueros weggestuurd.

Ook met tien tegen tien kwam Valencia echter niet tot scoren, waardoor het derde blijft in La Liga. De achterstand op Atlético Madrid is twee punten. Real Madrid komt op gelijke hoogte met Valencia als de inhaalwedstrijd tegen Legánes wordt gewonnen.

Uitslagen La Liga zaterdag
Real Madrid - FC Barcelona 0-3
Valencia - Villarreal 0-1
Deportivo la Coruña - Celta de Vigo 1-3