Zevenklappers Jong Ajax en N.E.C. in Jupiler League

Jong Ajax heeft vrijdagavond een monsterscore neergezet tegen FC Volendam. Ook koploper N.E.C. scoorde er op los.

Jong Ajax begon voor eigen publiek niet goed, want de eerste grote kansen waren voor Volendam. Doelman Norbert Alblas hield de Amsterdamse beloften op de been. Kort voor de pauze bepaalde Mateo Cassierra de ruststand vervolgens op 1-0, waarna er in de tweede helft een doelpuntenfestijn losbrak.

Cassierra tekende voor zijn tweede van de avond en Ché Nunnely maakte er 3-0 van. Nadat Cassierra zijn hattrick compleet maakte, liep Jong Ajax via goals van Noussair Mazraoui (strafschop), Kaj Sierhuis (tweemaal) uit naar een 7-0 overwinning.

N.E.C. gaat met een voorsprong van één punt op Jong Ajax de winterstop in (met een wedstrijd tegoed). De Nijmegenaren leidden halverwege met 0-3 bij Jong AZ dankzij treffers van Anass Achahbar (twee) en Gregor Breinburg. In de tweede helft verkleinde Jelle Duin de achterstand voor de Alkmaarders, waarna N.E.C. via Michael Heinloth, Achahbar en Ferdi Kadioglu toch verder uitliep. Na de tegentreffer van Justin Bakker zorgde Sven Braken voor de 2-7 eindstand.