Civilization 6 nu ook beschikbaar op iPad

Sid Meier's Civilization 6, de laatste iteratie in de langlopende turn-based strategiefranchise, is nu beschikbaar op iPad. De iPad-versie blijkt een volledig port van pc-game - met een bijbehorend prijskaartje van maar liefst 60 euro. De game is tot en met 4 januari wel 50% afgeprijsd.

2K Games bracht Civ 6 officieel uit voor Mac en Windows in oktober vorig jaar, en kwam in februari dit jaar met een Linux-versie. De iPad-versie is de eerste volledige Civilization-game die op een mobiel apparaat verschijnt. Geïnteresseerden kunnen de 3.14 GB wegende game downloaden en de eerste 60 beurten voor niets spelen, daarna moet de volledige versie ontgrendeld worden.

De App Store-prijs van Civ 6 is opvallend hoog. Ter vergelijking, in 2013 kwam 2K met een iOS-port van X-COM: Enemy Unknown, die 20 dollar kostte. Website Polygon benaderde uitgever Aspyr om te vragen hoe zo'n hoge prijs gerechtvaardigd kan worden. "Het is zeldzaam dat een premium pc-game als deze zijn opwachting maakt op iPad, en het is vooral belangrijk om op te merken dat het hier niet gaat om een ingeperkte, uitgeklede mobile versie van Civilization 6; dit is Civilization 6", zo luidde de reactie.

Civilization 6 is volgens critici een ijzersterke 4X-game. Vind je de hoge prijs te rechtvaardigen nu je je ook onderweg een briljant strateeg kunt wanen? Klik dan hier voor de App Store-link om de game op te pikken.