Finalisten dartstoernooi positief getest op doping

Twee Duitse darters hebben positief getest op doping, hoewel niet bekend is gemaakt op welk middel ze precies zijn betrapt. Het gaat om de twee finalisten van de German Masters in Kirchheim, het Duits kampioenschap, Tobias Seibert en Holger Frommann. Seibert won de finale met 7-3 van Frommann en pakte zo duizend euro prijzengeld.

Seibert en Frommann zijn uit de uitslag geschrapt. Wat er met de titel gebeurt is nog niet duidelijk: voorlopig is deze vacant, mogelijk gaat de titel naar Kevin Münch, die eerder in de week op het WK voor een sensatie zorgde door Adrian Lewis te verslaan, maar in Kirchheim in de halve finale nog van Seibert verloor. De twee finalisten van de German Masters wacht een schorsing van twee jaar.

De Duitse dartsbond DDV hoopt lid te worden van het nationaal olympisch comité, maar zal de dopingregelgeving flink aan moeten scherpen. Dat is ook de reden voor het oprichten van een antidopingcommissie, waardoor meer gecontroleerd kan worden en darters op de hoogte gebracht kunnen worden over wat wel en niet is toegestaan.