'Staatssecretaris verzwijgt incidenten Luchtmobiele Brigade'

De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat het ministerie bekend was met het feit dat de incidenten op de kazerne Schaarsbergen omvangrijker waren dan tot nu toe publiekelijk bekend. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport uit 2015 in handen van de Volkskrant.

PVV-Kamerlid Gabrielle Popken: ”Dit rapport toont aan dat er iets fundamenteels fout zit in de cultuur op diverse kazernes. Drugs, prostitutie, misbruik, geweld, diefstal en vernielingen horen niet thuis binnen defensie. De wegkijkcultuur en het feit dat dit jarenlang op grote schaal kon plaats vinden, tonen aan dat dit in de groepscultuur ingebed is.” De PVV wil van de staatssecretaris weten waarom dit eerder niet door haar gedeeld is met de Kamer.

Popken vervolgt: ”De staatssecretaris en de ambtelijke staf waren al bekend met deze informatie en het vertrouwelijke rapport uit 2015 toen we als Kamer uitgebreid over de misstanden in Schaarsbergen spraken. Waarom heeft zij de Kamer hier niet over geïnformeerd? Waarom is ons niets verteld over de problemen op de kazerne in Assen? Het lijkt erop dat dit met de mantel der liefde bedekt wordt en dat is voor de PVV onacceptabel.”

Staatssecretaris Visser (Foto: ANP)
Staatssecretaris Visser (Foto: ANP)