Ruim 1,1 miljoen euro voor Serious Request

Na dag twee van de 3FM-actie Serious Request is in totaal ruim 1,1 miljoen euro opgehaald. De dj's gingen maandagavond het Glazen Huis in, dat dit jaar in Apeldoorn staat. Ze zitten daar tot kerstavond.

De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van families die elkaar door een oorlog of ramp zijn kwijtgeraakt. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren en vooral in landen als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Tot kerstavond zitten Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn in het Glazen Huis. Ze draaien 24 uur per dag verzoeknummers in ruil voor geld en eten daarbij niets.

Familieleden en vrienden van 'nagellakheld' Tijn zijn ook een actie begonnen voor Serious Request. Op het evenement Winterland op de Grote Markt in Breda openden ze woensdagmiddag een studio, waar mensen tegen betaling hun nagels kunnen laten lakken. De zesjarige Tijn, die leed aan hersenstamkanker, werd vorig jaar bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request. Hij overleed in juli.

Ruim 1,1 miljoen euro voor Serious Request
Ruim 1,1 miljoen euro voor Serious Request (Foto: BuzzE)